Finalist Paul Wilderink trekt zich terug uit IJssalon van het Jaar-verkiezing

folder_openAlgemeen, Wedstrijden

De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen, één van de zes genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2020, trekt zich terug uit de wedstrijd. Een door corona uitgestelde verbouwing en privéomstandigheden zorgen ervoor dat Wilderink en zijn team niet kunnen gaan voor de overwinning, op de manier die ze voor ogen hadden.

“Ik voelde het voor de IJs-vakwedstrijden al een beetje aankomen”, vertelt ijsmaker Paul Wilderink. De deelnemer van het eerste uur schrijft zich jaarlijks in voor zowel de Gouden IJsspatel (lekkerste ijsje) als de Gouden IJscreatie (beste ijscoupe/-creatie). “Doordat een huurder uit ons pand vertrok, besloten we een deel van die ruimte bij de ijssalon te betrekken. Ik had toen al zo’n gevoel dat dit een lang traject ging worden.”

Tóch kans op titel IJssalon van het Jaar

Wilderink had het zo voor ogen: “We bedachten: ‘Als we ons nu voor één van de twee vakwedstrijden inschrijven, dan maken we in ieder geval geen kans op de titel IJssalon van het Jaar’.” Wilderink besloot voor de wedstrijd om het lekkerste kersenijsje van Nederland (IJsspatel) te gaan, even niet op de hoogte van de aangepaste wedstrijdreglementen. Met ingang van dit jaar konden óók deelnemers aan één wedstrijd kans maken op een nominatie. De ijsmaker grijnst. “En toen werden we derde…en waren we finalist in de IJssalon van het Jaar-verkiezing.”

Het had allemaal gekund als corona geen roet in het eten had gegooid. Het werk in de ijssalon kwam een tijdje stil te liggen om vervolgens maximaal in te zetten op ijsdraaien. “De zomerperiode is géén tijd om even inspiratie op te doen voor je nieuwe interieur”, zegt Wilderink nuchter. “Nee, dan sta ik van 9 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds in de ijskeuken.”

Meer tegenslag

Toch bleef team Wilderink optimistisch en werd besloten de jurering af te wachten. Zover is het helaas niet gekomen, want de volgende tegenslag diende zich aan. Deze keer op privévlak. Pauls vrouw Ellen kampt met haar gezondheid. “Gezondheid gaat boven alles. Daarom trekken we ons terug uit de wedstrijd en focussen we ons voorlopig in eerste instantie op Ellens herstel. Vervolgens is het zaak om voldoende back-up in de ijssalon te hebben. De verbouwing? Die komt later wel. De ideeën borrelen al wel; we hopen aan de start van seizoen 2021 een stuk verder te zijn.”

Paul en Ellen Wilderink wensen de overige vijf genomineerden heel veel succes toe. “Het zijn stuk voor stuk mooie zaken en zoals wij het zien, maken ze allemaal kans”, stelt Paul. “Het is een spannende strijd waarbij uiteindelijk op details besloten wordt.”

De genomineerden voor IJssalon van het Jaar zijn: IJs&Spijs in Haps, Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, Het IJscafé in Nunspeet, IJssalon Pinoccio in Heiloo en IJsie Prima in Callantsoog.

We wensen Paul en Ellen veel sterkte toe! – commissie IJsvakwedstrijden

Foto: De top-3 Gouden IJsspatel (en daarmee de helft van de finalisten van IJssalon van het Jaar 2020): vlnr: Sanne Smit (IJssalon Pinoccio), Anne de Glint (Het IJscafé) en Paul Wilderink (De IJssalon Paul Wilderink). Foto Koos Groenewold.

Tags: finalist, genomineerd, haaksbergen, ijssalon van het jaar, paul wilderink

Related Posts

keyboard_arrow_up