Bakkersvak en IJs-Vak introduceren De Dag van het Ambacht

Beursorganisator Easyfairs kondigt met trots De Dag van het Ambacht aan. Een evenement waar geproefd kan worden, demonstraties, workshops en wedstrijden (Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden met de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar) gevolgd kunnen worden. De Dag van het Ambacht vindt plaats op 11 maart 2024 op Next Level in Evenementenhal Gorinchem van 10.00 tot 17.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door Bakkersvak, IJs-Vak, Dutch Pastry Team en Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. 

Over de Dag van het Ambacht

Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak- en IJs-Vak, zegt: “We zijn zeer verheugd om De Dag van het Ambacht aan te kondigen, een evenement dat zich richt op allergenenvrij en vegan in de bakkerij- en ijssector.” De eerste vraag voor het ontstaan van dit evenement kwam vanuit het Dutch Pastry Team en Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Zij zijn beide erbij gebaat om hun wedstrijden jaarlijks op een vaste locatie terug te laten keren. Ook hun sponsoren willen hierbij hun producten in de kijker zetten.

“We hebben een hele fijne samenwerking met zowel het Dutch Pastry Team als met Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, dus we willen graag gehoor geven aan de vraag om de wedstrijden te faciliteren. Vervolgens zijn wij als team gaan brainstormen over hoe we bezoekers kunnen enthousiasmeren om als branche samen te komen. Onderwerpen als allergenenvrij en vegan is niet voor elke ambachtsman vanzelfsprekend. Vanuit onze missie om de ambachtelijke sector vooruit te helpen, bieden we daarom deze unieke gelegenheid om meer te leren hoe om te gaan met allergenenvrij en het creëren van heerlijke veganistische producten. Natuurlijk zonder concessies te doen in smaak en kwaliteit”, aldus Visser.

“Voor ons als Dutch Pastry Team is er veel aan gelegen om onze wedstrijden jaarlijks door te kunnen laten gaan. Juist in het jaar waarin we als team 25 jaar bestaan en daar een speciale gelegenheid van willen maken, is het erg fijn dat we terecht kunnen bij een partner als Easyfairs. Dat er na overleg dan een evenement als dit ontstaat is helemaal fantastisch en we kijken er dan ook erg naar uit om hier een prachtige en inspirerende dag van te maken en hopelijk ontstaat hierbij een mooie traditie”, zegt Peter Remmelzwaal, lid van het Dutch Pastry Team.
Aan zogeheten proeftafels (er is plek voor 24 sponsoren) kunnen leveranciers hun producten, passend binnen het thema, laten proeven aan de bezoekers. Voor de ijsbereiders hebben we een heus Smaakplein. Het doel van De Dag van het Ambacht is om professionals uit de branche te voorzien van waardevolle informatie en inspiratie. “We willen een laagdrempelig, maar exclusief, thematisch en vooral praktisch ingestoken evenement neerzetten”, zegt Corine.

Gerenommeerde vakwedstrijden

Bezoekers kunnen tijdens De Dag van het Ambacht ook getuige zijn van de gerenommeerde vakwedstrijden, zoals de Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden (Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar).

Visser voegt toe: “We zijn enthousiast dat het Dutch Pastry Team hun 25-jarig jubileum op deze bijzondere dag met ons, alle sponsoren en bezoekers wil vieren”. Het belooft een spectaculaire ervaring te worden, waarbij er demonstraties gegeven zullen worden aansluitend op het allergenenvrij en vegan thema. Daarnaast zorgt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum voor indrukwekkende presentaties onder het mom van de Gouden IJscreatie en wordt er weer geproefd en gejureerd wie de beste smaak van Nederland draait. Van beide wedstrijden gaat de top-3 verder strijden voor de titel van De IJssalon van het Jaar.

“De IJs-Vak wedstrijden hebben eindelijk weer een vaste thuisbasis gekregen, wel te verstaan in Gorinchem. Ook in de tussenliggende jaren dat IJs-Vak er niet is, willen we de ijsbereiders een podium geven die ze verdienen. We willen graag de branche met elkaar verbinden, ook volgend jaar en daarom roepen we onze partners op deze dag te steunen, aldus Edwin van Es, voorzitter Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. “We willen De Dag van het Ambacht feestelijk afsluiten, dus mis het niet!”

                              

Workshops en beleving

Naast gerenommeerde wedstrijden kunnen bezoekers zich aanmelden voor workshops. Deze gaan dieper in op hoe om te gaan met allergenenvrij en hoe creëer je de meest heerlijke veganistische producten in de bakkerij- en ijssector. In deze workshops is er aandacht voor brood en viennoiserie. Ook hier zullen een beperkt aantal plaatsen zijn. Om ervoor te zorgen dat bezoekers ook na het evenement kunnen nagenieten van de opgedane kennis en ervaringen, publiceren we De Dag van het Ambacht – magazine. Dit tijdschrift zal gevuld zijn met waardevolle informatie en de recepten van de producten die die dag centraal stonden.

KOM BEZOEKEN

Of je nu brood bakt, ijs draait of je maakt de mooiste chocolade creaties; allergenenvrij en vegan is niet voor elke ambachtsman gesneden koek. Ontdek hoe jij in kan spelen op de groeiende vraag vanuit de consument.

WORD SPONSOR

Hoe kan je jouw klanten beter kennis laten maken met jouw allergenenvrije en vegan producten, dan door ze het te laten proeven? Dat is precies wat we gaan doen op De Dag van het Ambacht!
Welke proeftafel kies jij?

Praktische informatie

Noteer 11 maart 2024 in je agenda en beleef De Dag van het Ambacht op Next Level in Gorinchem voor een dag vol inspiratie, innovatie en ambachtelijk vakmanschap. Voor meer informatie over deze dag en hoe je erbij kunt zijn als sponsor of bezoeker. Bezoek de website www.bakkersvak.nl of neem contact op met Accountmanager Linda van der Windt van Easyfairs via linda.vanderwindt@easyfairs.com.

Tekst: Easyfairs

Related Posts

keyboard_arrow_up