Dit zijn de genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2023

folder_openAmbachtelijk IJscentrum, Events, Nieuws, Wedstrijden

De genomineerden voor de prestigieuze titel IJssalon van het Jaar 2023 zijn bekend. Zes genomineerden gaan op voor deze titel. Na de IJs-vakwedstrijden, die plaatsvonden op 5 en 6 maart in Evenementenhal Gorinchem, zijn de top-3 uit zowel De Gouden IJsspatel als De Gouden IJscreatie in de race om de beste ijssalon van Nederland te worden, bekend!

De IJs-vakwedstrijd De Gouden IJsspatel kende in totaal 60 deelnemers. Daarvan maakten 24 ijsbereiders het tot de finale op zondag 5 maart. Tijdens Bakkersvak/IJsVak in de Evenementenhal Gorinchem draaiden zij hun stracciatella-ijs af. Maandagavond 6 maart werd tijdens het IJsVak Gala de top-3 bekendgemaakt:

  1.  IJs&Spijs in Haps
  2. De Gebroeders in Bakel
  3. De Zoete Inval in Bodegraven

Maandag 6 maart stond De Gouden IJscreatie op het programma. Twaalf ijsbereiders bereidden live op het wedstrijdpodium elk een eigen, unieke ijscreatie. Eén onderdeel stond vast: een bol stracciatella-ijs. Binnen zes minuten trachtten de deelnemers vier identieke ijscreaties te serveren aan vakjury (zichtjury en blinde jury) en kinderjury. De top-3 uit deze wedstrijd is direct genomineerd voor IJssalon van het Jaar:

  1. PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk
  2. IJssalon Florence in Nederweert
  3. IJssalon Kees in Eindhoven/Geldrop


De genomineerden gaan een enorm spannende tijd tegemoet. Tussen nu en eind mei kunnen zij bezoek verwachten van diverse professionals. In ieder geval zal een inspecteur de ijssalon grondig controleren op hygiëne en voedselveiligheid. Daarnaast komt er een mystery guest langs. “Of misschien wel meerdere mystery guests”, knipoogt Theo Clevers, voorzitter van de IJs-vakwedstrijden. “Het verschil met de afgelopen jaren is dat genomineerden voorheen in een periode van slechts twee weken werden beoordeeld. Maar je zaak moet altijd op en top zijn. Daarom kiezen we voor een langere periode. De ijssalons worden heel breed beoordeeld”, laat Clevers verder weten. De winnaar van de titel wordt medio juni bekendgemaakt.

Volg de wedstrijden
Op de hoogte blijven van de wedstrijd om IJssalon van het Jaar? Volg Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op Facebook, facebook.com/ambachtelijkijscentrum of check de website, www.ambachtelijkijscentrum.nl.

Over de IJs-vakwedstrijden
De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Related Posts

keyboard_arrow_up