Meer specialisatiecursussen in 2021

folder_openCursussen, Nieuws
commentGeen reacties

Het IJscentrum maakt zich op voor het nieuwe ijsseizoen. De vakschool in Vlaardingen introduceerde deze herfst twee specialisatiecursussen. Met succes: de dagcursus Vegan IJs kende twee keer een volle bezetting. Ook de specialisatiecursus Suikerreductie was in no time volgeboekt. IJscentrum-manager Hidde de Brabander merkt dat er veel interesse is onder ijsbereiders. “Ondernemers die zich willen onderscheiden, kunnen dit doen door bijvoorbeeld te experimenteren met hun receptuur. Ook daarvoor kunnen ze terecht bij het IJscentrum. In 2021 zetten we nóg meer specialisatiecursussen op de agenda.”

De dagcursus Vegan IJs zou aanvankelijk één keer plaatsvinden. Maar algauw werd een extra dag ingepland, op 25 november. Ook deze specialisatiecursus, gegeven door Bas van Haaren, kende een volle bezetting. Het doet De Brabander deugd om zelfs de meest gevorderde ijsbereiders te mogen ontvangen tijdens deze workshops. Diverse SVH Meesterijsbereiders waren dit najaar een vaste bezoeker van het IJscentrum. “Dat is precies wat we willen. Ondernemers uitdagen om bij te leren, nog verder de verdieping te zoeken. Het IJscentrum kijkt naar de ontwikkelingen die er zijn in de voedingssector en vertaalt dit naar thema’s binnen de ijsbereiding. We willen geen statement maken over de toepassing van bijvoorbeeld suikers en vetten. Maar cursisten de tools aanreiken om er zelf mee aan de slag te gaan.”

Vijf specialisaties

Vijf specialisatiecursussen die we vanaf januari kunnen verwachten:

1. Vegan IJs

2. Suikerreductie

3. Vetreductie

4. Bindmiddelen en emulgatoren

5. Een special over cacao en chocolade-ijs

De basis: cursus ijsbereider

Ook de cursus IJsbereider, het fundament voor iedere ijsbereider, loopt als een trein. Alle cursussen tot mei 2021 zijn al volgeboekt. De Brabander zegt toe nog een extra lichting op de agenda te zetten. Wil je goed voorbereid starten met het ijsseizoen 2021? Houd de agenda en de Facebook-pagina van IJscentrum in de gaten.

foto: SVH Meesterijsbereiders Alfons Graumans en Jacqueline Hilders bij de dagcursus Suikerreductie.

Tags: , , , ,

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu