Sweet Asian Summerschool door Tim Kan en Hidde de Brabander

folder_openCursussen, Nieuws

Doordat veel mensen deze zomer in eigen land blijven, is het zoeken naar leuke, leerzame en lekkere uitstapjes. Díe combinatie vind je in de Sweet Asian Summerschool van Meester Chef Tim Kan en Meester Patissier Hidde de Brabander. Eind juli tref je dit culinaire topduo in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Meld je aan voor één van de vier workshops en word zelf meester in de Aziatische keuken.

Opleider Lentiz Cursus & Consult neemt je deze zomer mee op culinaire reis naar Azië. Directeur Harry van der Zaag brengt deze zomer twee culinaire toppers samen. Tijdens drie workshops leer je alles over de warme en zoete keuken van Azië. Een samenspel tussen Meester Patissier Hidde de Brabander (bekend van onder meer Koffietijd en 24Kitchen) en Meester Chef Tim Kan (culinair adviseur en ambassadeur de Kantonese keuken). Bij de vierde workshop neemt Tim Kan je mee naar de Chinese supermarkt in Rotterdam. Met de cursisten shop je zelf de boodschappen bij elkaar, om ze vervolgens in de keuken van de Food Innovation Academy te bereiden tot een heerlijk gerecht.

“We laten je graag kennismaken met de wereld van Asian food”, vertelt Van der Zaag. “Ook al staan er twee meesterchefs voor de klas; de workshops zijn heel laagdrempelig van aard. Iedere deelnemer steekt zelf de handen uit de mouwen en in groepjes worden de warme en koude gerechten bereid.

Tim Kan. Foto: Aldwin van Krimpen / Jeff Leung’

Tim Kan: ambassadeur van de Kantonese keuken

De Aziatische keuken is aan Tim Kan wel toevertrouwd. Als klein jongetje was hij vaak in de keuken van zijn ouders te vinden. Zij hadden begin jaren zeventig het Chinees-Indische restaurant Peking in Schiedam. Inmiddels is hij, na zelf restaurateur te zijn geweest van toprestaurant Azzia, als ambassadeur van de Kantonese keuken vooral actief in het delen van zijn passie en kennis. Eenvoud en diepgaande smaken kenmerken zijn stijl. Tim leert je tijdens de workshops onder andere hoe je de wok kunt inzetten voor bakken, frituren en stomen. Natuurlijk komen ook klassieke gerechten als rijstnoedels en buns aan bod. Tijdens de vierde workshop maakt Tim je wegwijs in de oase van de Chinese supermarkt.

Hidde de Brabander: sweet pastry chef en ijsmaker

Hidde de Brabander heeft een indrukwekkend CV. Hij werkte bij de beste patisseriezaken en is tegenwoordig in beeld als pastry chef van Koffietijd. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam staan, waarvan Chocolaterie de meest recente titel is. Binnenkort start hij als manager van het kennisinstituut IJscentrum, dat huist in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Dit is dé plek waar ambachtelijke ijsbereiders het vak leren. Tijdens de workshops ga je onder toeziend oog van Hidde aan de slag met pandan roomijs, sesam-yuzu-ijs en desserts.

Hidde de Brabander. Foto: Remko Kraaijeveld.

Inschrijven en data workshops

De workshops vinden plaats op dinsdag 21 juli, zaterdag 25 juli, maandag 27 juli en vrijdag 31 juli. Elke workshop heeft een ander thema, dus wil je echt alles weten van de Aziatische keuken, dan kun je je voor allevier inschrijven. Op de website van Lentiz | Cursus&Consult lees je alles over de inhoud, duur en kosten van elke workshop. Dat is ook de plek om je in te schrijven. Wees er snel bij, want per workshop is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kijk direct op www.lentiz.nl/cursus-en-consult/summerschool.

Tags: asian, aziatische keuken, Food innovation academy, Hidde de brabander, summerschool, Tim Kan, workshop

Related Posts

keyboard_arrow_up