Zondag 5 maart: IJsVak Meesterdag: verzorgen het ijsontbijt, geven demonstraties en strijden om meesterlijke smaak

folder_openAmbachtelijk IJscentrum, Events, Leden, Nieuws, Wedstrijden

De eerste dag van het IJsVak op zondag 5 maart a.s. wordt afgetrapt door de SVH Meesterijsbereiders. Zij verzorgen die dag uiteraard het ijsontbijt en strijden de hele dag om het beste meesterlijke ijsje. Daarnaast geven zij meerdere demonstraties tussen de wedstrijdrondes van de Gouden IJsspatel.
De IJsVak wordt tegelijk gehouden met Bakkersvak in de Evenementenhal in Gorinchem.

Heerlijk ijsontbijt
Net zoals voorgaande edities verzorgen de Meesterijsbereiders ook dit jaar weer een overheerlijke IJsontbijt. Het ontbijt wat de start van de IJsVak en de IJsVak wedstrijden inluidt.
De eerste 200 bezoekers van de vakbeurs mogen meegenieten.
Direct na het ontbijt wordt gestart met de wedstrijd om de Gouden IJsspatel.

Beste meesterlijke ijsje
Uiteraard strijden de Meesterijsbereiders deze dag ook tegen elkaar. Want wie maakt toch het beste meesterlijke ijsje. In deze wedstrijd zal elke Meesterijsbereider zijn of haar eigen vernieuwende smaak voor 2023 meebrengen. Het publiek mag uiteindelijk beslissen welke ijssmaak het meeste bevalt. Van de winnende smaak zal de receptuur worden vrijgegeven zodat iedere ijssalon dit ijsje kan verkopen in het aankomende seizoen. Zo kan iedereen genieten van deze Meesterlijke, trendy ijssmaak.

Demonstraties
Deze hele dag staat ook in het teken van demonstraties. Welke nieuwe technieken zijn er of hoe wordt nu dat ene speciale ijs gemaakt? Benieuwd hoe de SVH Meesterijsbereiders te werk gaan, kom gerust langs tijdens de demonstraties. Maar stel ook gerust jouw vragen, want daar zijn ze immers voor.

We zijn er nog niet!
Het Gilde van Meesterijsbereiders gaat de IJsVak-Wedstrijden een heerlijke, educatieve en spannende start gegeven. Uiteraard zit er een wedstrijdelement in en zullen de Meesters het onderste uit de kan halen, maar hun doel is vooral om heel Nederland te enthousiasmeren over het prachtige vak van ambachtelijk ijsbereiden. Op dezelfde dag delen zij het podium met de 24 finalisten van De Gouden IJsspatel, die strijden om wie het beste stracciatella ijs maken.

Maandag 6 maart gaan 24 ijsbereiders met elkaar de strijd aan in De Gouden IJscreatie. Zij proberen die dag om de titel binnen te slepen door de beste, meest unieke en smakelijke ijscoupe te maken.

Op deze avond is er het IJsVak Gala, waarbij de Meesterijsbereiders het heerlijke en uitgebreide ijsbuffet gaan verzorgen.

De laatste dag, dinsdag 7 maart, van deze vakbeurs staat in het teken van het IJscentrum. Graag laten de student ijsbereiders zien wat zij hebben geleerd.

Related Posts

keyboard_arrow_up