Corona-update 17/03 Voorwaarden van en handhaving door de gemeente Breda (KHN)

folder_openAmbachtelijk IJscentrum, Coronacrisis

Update dinsdag 17 maart 12:55 uur:

Voorwaarden van en handhaving door de gemeente Breda

Om 11:30 uur kwam de Koninklijke Horeca Nederland met een verduidelijking van de maatregel ‘afhalen’, betreffende ijssalons en cafetaria. KHN laat weten vanuit deze partijen veel vraag te krijgen over afhalen. Na overleg met KHN geeft de gemeente Breda de volgende toelichting op ‘afhalen’. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum adviseert deze richtlijnen te volgen.

LET OP: Afhalen blijft toegestaan onder de NIEUWE voorwaarden:

IJssalon Frezzo in Breda neemt geen risico en heeft direct een loket neergezet.
  • Geen drinken / eten in de zaak, dit is echt verboden.
  • Geen terras/bar/tafels buiten de zaak
  • Geen stoelen en tafels in de zaak dusdanig dat daar mensen op kunnen gaan zitten.
  • Het consumeren van ijs en friet in de directe omgeving (inclusief ‘dicht’ terras) van je zaak is VERBODEN.
  • Advies van de KHN: neem het zekere voor het onzekere en richt een loketfunctie in. Je bent namelijk afhankelijk van de gasten die naar jouw zaak komen. Wat zij doen heb je wellicht niet in de hand. Weet dat wanneer een klant zich niet houdt aan de regels, de verantwoordelijkheid bij de ondernemer ligt!
  • AFHALEN betekent dat ijssalons niet hun normale bedrijfsvoering kunnen voeren, zoals de rest van de horeca dat niet kan en mag. Verplicht is om ijs verpakt in een bakje of tasje mee te geven. Mocht je toch een hoorntje ijs verkopen, dan zijn de volgende maatregelen (dit geldt voor Breda) van toepassing:De gemeente Breda gaat per direct actief handhaven. Op het moment dat er geconstateerd wordt dat er mensen op je terras of binnen zitten/staan te drinken of iets zitten te eten, dan zijn dit de consequenties:
  • Je wordt direct aangehouden.
  • Je vergunning wordt per direct ingetrokken en je zaak gesloten via rechtswegen. Dus de zaak is dan ook niet meer toegankelijk voor jouzelf.
  • Er zal een strafrechterlijk proces in gang worden gezet.

Noot van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum: wettelijk gezien is het momenteel niet verboden om een hoorntje ijs of een puntzak friet te verkopen. Zo lang de consument dit maar niet op het terrein van de horecagelegenheid consumeert. (geverifieerd door vakblad Snackkoerier bij de woordvoerder van minister Bruins). Maar gezien de grote verantwoordelijkheid en risico die het voor de ondernemer met zich meebrengt, adviseert het bestuur zich aan de bovenstaande richtlijnen te houden.

 

Lees ook:
15 maart 2020: Corona-maatregelen – Advies: ALLE ijssalons voorlopig dicht

Tags: corona, coronavirus, covid-19, maatregelen

Related Posts

keyboard_arrow_up