Corona-update 1/4 – Mooi weer in aantocht: verwacht extra handhaving! Investeer in online

folder_openAlgemeen, Coronacrisis

Met een zonnig weekend voor de deur kunnen we haast de drang niet weerstaan om de stoeltjes buiten te zetten. Nu de coronamaatregelen voor de horeca zijn opgerekt naar 28 april (en wellicht de meivakantie), roepen wij onze leden en alle andere ijsbereiders van Nederland op om extra goed naar jouw situatie te kijken. Verschillende gemeenten laten al weten dat met mooi weer de ijssalons onder het vergrootglas van toezicht komen te liggen.

Dus: Berg je terras op, zet je ijskarretje binnen. Probeer de impuls weg te halen en mensen aan te moedigen echt alleen ijs voor thuis te komen. IJs eten op straat is nu even echt niet ok!

Online verkoop

De Vereniging adviseert tijd te steken in online verkoop. Laat je klanten online een bestelling doen en geef ze een tijdslot voor afhalen. Dat kan met bijvoorbeeld deze websites: Woocommerce, Mijnwebwinkel of Leqqr. Allemaal met relatief lage kosten. Zo zagen we dat bijvoorbeeld het DE Café in Leeuwarden zijn klanten oproept om via hun app (gemaakt met Leqqr) te bestellen, in plaats van via Thuisbezorgd. Zo houden ze er meer aan over, en hoeven ze geen bezorgkosten te rekenen. In veel systemen kunnen klanten zelf hun afhaaltijd selecteren. Zo zorg je voor minimale aanloop bij jouw zaak.

De optie bezorgen is ook aan te raden. Ga in dat geval na bij jouw verzekeraar of schade bij maaltijdbezorging is gedekt.

Ben je desondanks nog geopend met een gevulde vitrine: zorg dat je je zaken voor elkaar hebt!

We zien nog té vaak foto’s van bankjes en stoelen voor de zaak voorbij komen op onze tijdlijnen. En té vaak zien we foto’s van consumenten met een gevuld ijshoorntje, in de buurt van de ijssalon. Dit soort foto’s zijn in deze periode antireclame.

Daarom nogmaals het dringende advies van KHN:

Een ijsje eten op het terras zit er voorlopig niet in.
  • Geen drinken / eten in de zaak, echt VERBODEN.
  • Geen terras/bar/tafels buiten de zaak
  • Geen stoelen en tafels in de zaak dusdanig dat daar mensen op kunnen zitten.
  • Het consumeren van ijs in de directe omgeving (inclusief ‘dicht’ terras) van je zaak is VERBODEN.
  • Hieraan voegen wij zelf toe: VERPAK al het ijs, of dat nu in hoorntjes of bakjes is. Draag mensen op hun consumptie thuis te nuttigen.

Tot zover de corona-update van vandaag.

NB: we kijken naar nieuwe mogelijkheden

Achter de schermen werkt de Vereniging aan een nieuw concept, dat mogelijk de ijsbereiders aan wat extra omzet kan helpen. We houden u op de hoogte.

Tags: corona, coronamaatregelen, horecasluiting

Related Posts

keyboard_arrow_up