Corona-update 23/3 – wat betekenen de nieuwe maatregelen voor de horeca?

folder_openAlgemeen, Coronacrisis

Maandag 23 maart 21:00 uur

Het pakket maatregelen is uitgebreid: tot 1 juni blijft de thuisquarantaine / social distancing regel van kracht. Maar het zat eraan te komen, gezien de berichten van het afgelopen weekend. Er zal nu veel onzekerheid zijn onder onze leden. ‘Wat kunnen we nu nog doen?’ en ‘Hoe lang gelden de maatregelen voor de horeca?’. We wachtten met een bericht van onze kant, omdat we de adviezen van Koninklijke Horeca Nederland wilden afwachten.

KHN stelt het volgende:

“We gaan geen valse hoop geven. De feiten zijn nu: er komt over de horeca rond 6 april een apart besluit – juridisch-technisch verhaal. Dus de datum zoals hij nu is geschetst (1 juni) is voor nu GEEN definitieve datum voor de horeca. Maar: ga er alvast wel mee rekenen. Ons doel is nu zsm duidelijkheid te bieden voor onze sector. Er wordt heel veel gebeld en er zijn as we speak nog veel overleggen. De updates zullen zich snel opvolgen, we doen ons best. Voor nu: voor afhalen en bezorgen verandert er nog niets. LET OP: hanteer die 1,5 meter, zorg voor DUIDELIJKE maatregelen. Maak het goed zichtbaar. Voorkom handhaving. Voor ijssalons adviseren we nog steeds de loketfunctie te hanteren, de 1,5 meter regel te borgen en je regels duidelijk kenbaar maken.”

Bestuur Ambachtelijk IJscentrum:

“Het is nu wel duidelijk dat ijs eten op straat echt onacceptabel is geworden. Heb je het niet voor 100% in de hand, sluit dan de deuren van je ijssalon. Wat wij voor nu adviseren is: neem contact op met je gemeente en laat jouw werkwijze door hen toetsen. We willen koste wat het kost voorkomen dat ijssalons gedwongen gesloten worden. Dit is onwenselijk voor de hele branche!.”

Wat we verder nog kwijt willen: we zien de laatste dagen steeds meer ondernemers alsnog het besluit nemen om over te gaan op sluiting. Dit is beslist geen makkelijke beslissing. Je startte deze periode vol goede moed en nu moet je je klanten het slechte nieuws brengen. Heel veel respect!

Vanzelfsprekend blijven we jullie voorzien van updates over ontwikkelingen.

Tags: corona, coronacrisis, horeca, horecasluiting

Related Posts

keyboard_arrow_up