Corona-update 29/3 – Vereniging bundelt SBI-codes leden voor mogelijke tegemoetkoming 4.000 euro

folder_openAlgemeen, Coronacrisis
De tegemoetkoming van de overheid voor de getroffen sectoren door de coronamaatregelen, wordt verruimd naar onder andere de non-food. Ook komt er ruimte voor maatwerk rondom de SBI-codes. Deze regeling gaat vanaf maandag 30 maart in.

MAATWERK

Veel ondernemers die in de praktijk wel verplicht moesten sluiten vanwege de maatregelen, kwamen niet in aanmerking voor de 4.000 euro vanwege gedoe met de SBI-codes. Hier waren onder meer ijssalons de dupe van. Ook ijssalons kunnen zich nu melden bij RVO voor een maatwerkbeoordeling. Het kan zijn dat er nog steeds onduidelijkheid is of u als ondernemer wel of geen aanspraak maakt op het bedrag. Koninklijke Horeca Nederland raadt deze ondernemers aan de specifieke voorwaarden af te wachten.

WIJ HELPEN ONZE LEDEN EEN HANDJE

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum biedt aan om de gegevens van haar leden te bundelen en deze over te dragen aan KHN. Zo kan de KHN een complete lijst met (ontbrekende) codes aanbieden aan Rijksoverheid en zo deze op de tegemoetkomingslijst proberen te krijgen. Dit scheelt onze leden veel werk, maar bespaart ook de overheid tijd (minder maatwerkchecks).

Wil je weten hoe wij jou als verenigingslid kunnen helpen? Word lid van de Facebook-groep Leden Ambachtelijk IJscentrum. Nog geen lid van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum? Wij zijn er als branchevereniging voor je. Vooral in deze tijd. Meld je aan via onze ledenpagina. Doe dit voor dinsdag 31 maart, vanwege de deadline bij KHN.

Sbi-codes die nu in aanmerking komen

55 Logiesverstrekking
55.10.1 Hotel-restaurants
55.10.2 Hotels (geen hotel-restaurants), pensions en conferentieoorden
56 Eet- en drinkgelegenheden
56.1 Restaurants, cafetaria’s e.d.
56.10 Restaurants, cafetaria’s e.d. en ijssalons
56.10.1 Restaurants
56.10.2 Fastfoodrestaurants, cafetaria’s, ijssalons, eetkramen e.d.
56.21 Eventcatering
56.3 Cafés
56.30 Cafés

Lees het artikel ‘Noodloket voor aanvraag € 4000 tegemoetkoming geopend’ in Misset Horeca (28 maart 2020 – met daarin het SBI-overzicht, criteria en voorwaarden): 
Tags: 4000 euro, coronacrisis, noodloket, tegemoetkoming

Related Posts

keyboard_arrow_up