Let op: mondkapjes weer verplicht

folder_openNieuws

De coronamaatregelen worden weer aangescherpt. Dat meldde minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie op dinsdagavond 2 november. Aanleiding is het groeiende aantal coronabesmettingen en de toenemende druk op de zorg.

54.000 positieve coronatesten in één week is voor het kabinet reden genoeg om de maatregelen weer aan te scherpen. Zo is het mondkapje weer terug van een paar maanden weggeweest. Met ingang van zaterdag 6 november worden we allen geacht om het mondmasker te dragen in winkels en alle andere publiek toegankelijke locaties.

Ook in het IJscentrum

Dus ook binnen het IJscentrum maakt het mondkapje een comeback. Waar men zich voortbeweegt, draagt men een mondkapje. Omdat we ondanks het ruim opgezette praktijklokaal niet kunnen garanderen dat we een onderlinge afstand van 1,5 meter kunnen waarborgen, vragen we onze cursisten om ook tijdens de les een mondkapje te dragen. IJscentrum verstrekt deze kostenloos.

De mondkapjesplicht geldt niet op plaatsen waar het coronatoegangsbewijs verplicht is. Zoals musea en restaurants.

Thuiswerken: meer dan 50%

Vanaf 3 november wordt het geldende thuiswerkadvies aangescherpt naar ‘werk minstens de helft van de werktijd thuis’.

Coronatoegangsbewijs op meer locaties

De locaties waar het coronatoegangsbewijs verplicht is, wordt uitgebreid. De pas gaat in de horeca ook op buitenterrassen gelden. Verder gaat de pas op doorstroomlocaties in, bijvoorbeeld in musea en sportscholen. Werkgevers in de horeca wordt gevraagd om hun medewerkers de coronapas te laten tonen.

12 november nieuw besluit

Het idee is dat binnenkort het coronatoegangsbewijs op veel meer locaties ingevoerd wordt. Zoals winkels, dierentuinen en pretparken. Het kabinet wacht hiervoor het OMT-advies af. Op 12 november wordt besloten of deze maatregelen ook doorgevoerd worden. Dit zou betekenen dat op deze locaties dan de mondkapjesplicht vervalt.

Bekijk alle maatregelen op rijksoverheid.nl

Tags: corona, coronamaatregelen, coronatoegangsbewijs, mondkapje, rivm

Related Posts

keyboard_arrow_up