PATRIJS | Patisserie en IJs wint De Gouden IJscreatie 2023 met haar Millle-Tuille

folder_openAlgemeen, Ambachtelijk IJscentrum, Events, Nieuws, Wedstrijden

De allermooiste, lekkerste ijscreatie haal je dit jaar in Harderwijk. Hilde van Maanen, werkzaam bij PATRIJS | Patisserie en IJs sleepte na een zeer spannende wedstrijddag in Evenementenhal Gorinchem de titel De Gouden IJscreatie 2023 in de wacht. Tweede werd IJssalon Florence in Nederweert de derde plaats is voor IJssalon Kees in Eindhoven/Geldrop. De top-3 is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2023.

Jaarlijks neemt de top van Nederland deel aan deze IJsVak_Wedstrijd. Dit jaar gingen 12 ijsbereiders de strijd aan met elkaar. Bij De Gouden IJscreatie worden de deelnemers uitgedaagd om binnen 6 minuten, vier identieke ijscoupes/-creaties te maken. Dit doen zij op het wedstrijdpodium, twee aan twee, in het zicht van een vakjury, kinderjury en publiek. Achter de coulissen beoordeelt een blinde jury de creaties ook nog eens. Een spannende race tegen de klok, waarbij deelnemers tijdens het bereiden van de creaties allerlei vragen op zich afgevuurd krijgen van presentatrice Mascha de Rooij. Vast onderdeel van de ijscreatie is de ijssmaak van De Gouden IJsspatel – dit jaar stracciatella-ijs.

Millle-Tuille
De winnende ijscreatie is gebaseerd op duizend laagjes, zoals de laagjes bladerdeeg bij een tompouce. Uiteraard werd het stracciatella-ijs verwerkt in de creatie. De smaak van dit ijs is zowel romig als knapperig en dat werd de basis voor alle ingrediënten van deze heerlijke creatie.  De knapperige koeklaagjes werden afgewisseld met stracciatella-ijs, een sorbet van pure chocolade uit Tanzania, het zoetje en frisje van bloedsinaasappel, pure chocolade crumble, geroosterde melkchocolade ganache aangevuld met Bergamot. Het geheel werd afgewerkt met druppels van olijfolie, basilicum en lime caviar.
Vanaf vrijdagmiddag 10 maart is deze mooie en heerlijke ijscreatie bij PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk te verkrijgen in de salon.

Wel of niet meedoen?
“Ik heb best getwijfeld om mee te doen met deze wedstrijd, want het is altijd druk zo aan het begin van het seizoen” zegt Van Maanen behouden. “Toch heb ik me in december ingeschreven om voor de eerste keer mee te doen. Om dan ook als 1e te eindigen, was echt zo niet verwacht” vervolgd ze verwonderd. “De komende maanden worden spannend, maar uiteraard gaan we daar ook met z’n allen voor!”

Zes genomineerde ijssalons
De top-3 uit De Gouden IJscreatie is genomineerd voor de titel IJssalon van het Jaar 2023. Dit jaar dingen zes ijssalons mee naar de titel IJssalon van het Jaar. De top-3 uit De Gouden IJsspatel, die plaatsvond op 5 maart in de Evenementenhal Gorinchem, maakt het lijstje compleet. In de komende maanden worden deze ijssalons onder meer bezocht door een mystery guest en onderworpen aan een hygiënecheck. De winnaar van de titel wordt begin juni bekendgemaakt.

Over de IJs-vakwedstrijden
De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument.

Volg de wedstrijden
Op de hoogte blijven van de wedstrijd om IJssalon van het Jaar? Volg Vereniging Ambachtelijk IJscentrum op Facebook, facebook.com/ambachtelijkijscentrum of check de website, www.ambachtelijkijscentrum.nl.

 

Related Posts

keyboard_arrow_up