Corona-update 8/4 – Deze 6 punten vormen een duidelijke richtlijn voor ijssalons

folder_openAlgemeen, Coronacrisis

De coronamaatregel rondom eet- en drinkgelegenheden is sinds 16 maart van kracht. Een horecasluiting, waarbij Afhalen en Bezorgen nog steeds mogelijk is. Voor ijssalons ontstond er de laatste weken veel verwarring. Wat mag nu wel en wat mag echt niet? Vereniging Ambachtelijk IJscentrum nam de landelijke richtlijnen én alle regionale verordeningen door. Om tot één duidelijke lijn te komen voor alle ijssalons.

De branchevereniging stelt in het advies twee doelen:

  • Handelen volgens de diverse verordeningen en het landelijk beleid.
  • Rekening houden met het algehele advies van thuisblijven (algemeen belang).

Hier volgt het advies, dat in ieder geval tot en met 28 april standhoudt. Samengesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM, een aantal gemeentelijke overheden en Koninklijke Horeca Nederland. We willen alle ijssalons van Nederland vragen deze richtlijn te hanteren.

  1. Afhalen mag. Dit betekent: géén consumptie in of in de omgeving van de ijssalon. (Advies: communiceer de regels op de ramen en in de nabije omgeving).
  2. Werk consumptie ter plaatse niet in de hand. (Advies: haal banken en stoelen weg, Verkoop géén handijs. Geef hoorntjes en/of bakjes verpakt mee.)
  3. Houd 1,5 meter afstand. Dit geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor personeel. (Advies: zet strepen op de grond, zet schermen neer, zorg voor een in- en uitgang, begeleid zo je klanten).
  4. Advies: Creëer een soort afhaalloket en/of richt een webshop in.
  5. Advies: Om een goed deur- en rijbeleid te hanteren, zorg voor een gastheer/-vrouw bij de ingang. Deze zorgt voor naleving de 1,5-meterregel en consumptie in de (nabije) omgeving.
  6. Advies: Twijfelt u over de maatregelen die u als ondernemer heeft genomen? Vraag uw gemeente en handhaving om uw werkwijze te komen beoordelen.

Weinig ruimte voor interpretatie

Tapevakken op de grond bij Chielato’s in Huizen

Met deze zes punten hopen we als branchevereniging één lijn te krijgen in de werkwijze van ijssalons. En zo min mogelijk de ruimte te geven voor eigen interpretatie.
De vereniging doet een klemmend beroep op een ieder zijn verantwoordelijkheid. Met als doel: zo snel mogelijk dit coronavirus onder controle te krijgen, zodat de maatschappij weer kan functioneren. Het grote gevaar schuilt hem in het feit dat de regels door een ieder een klein beetje worden opgerekt. Zo bestaat het risico dat de landelijke overheid straks het besluit neemt om over te gaan op algehele sluiting. Met alle feestdagen en het mooie lenteweer moet niemand dit willen!

Op 21 april geeft de minister-president weer een persconferentie. Tot die tijd adviseren wij u als ijssalon ondernemer om in ieder geval deze 6 punten op te volgen. Extra maatregelen nemen waarderen wij zeer en kunnen wij alleen maar aanmoedigen. In onze Facebook-ledengroep (Leden Ambachtelijk IJscentrum) komen leden met elkaar in contact. Laat vooral zien hoe u met deze maatregelen omgaat.

#samenstaanwesterker

Tags: corona, coronacrisis, horecasluiting, maatregelen

Related Posts

keyboard_arrow_up