IJscentrum: laatste examens voor de zomer

folder_openCursussen, Nieuws

Voor de deelnemers aan de cursus IJsbereider aan het IJscentrum is het een spannende week. Woensdag 1 en donderdag 2 juli zijn het namelijk de examendagen. Hun opgedane kennis op het gebied van de praktijk en theorie van het ambachtelijk ijsbereiden wordt getest. In totaal nemen 16 cursisten het examen af. Op 15 september vindt de diplomering plaats in de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Op zowel woensdag als donderdag nemen acht cursisten de proef op de som. “Het gaat hier om de kandidaten die de laatste twee cursussen van dit seizoen hebben gedraaid”, laat docent Hidde de Brabander weten. Dat het wat kleinere clubs zijn dan normaal, is te wijten aan de huidige corona-omstandigheden. “Maar dat maakt de kandidaten zeker niet minder enthousiast. Vanochtend waren de zenuwen uiteraard aanwezig”, vertelt hij na de eerste examendag. “Maar ze hebben goed en hard gewerkt. Dus laten we hopen dat we na deze dagen weer een aantal gemotiveerde, gecertificeerde ijsbereiders mogen verwelkomen.”

Medewerkers, starters en leerlingen

De cursisten zijn medewerkers van bestaande ijssalons en starters. Op de tweede examendag deden leerlingen en een docent aan het Rijn IJssel in Wageningen – de voormalige standplaats van het IJscentrum – het examen IJsbereider. Tijdens het examen draaien de kandidaten een ijsje op melkbasis en waterbasis. Ook maken ze daar de bijbehorende receptuurberekeningen bij.  Verder maken ze een ijscreatie en beoordelen ze een ijssoort waar een afwijking in zit.

Ice this Day

De diplomering vindt plaats na afloop van de kennisdag Ice this Day, op 15 september in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het volgende cursusjaar start eind augustus. In totaal staat de cursus IJsbereider dit jaar viermaal  op het programma. Zie onze agenda voor het overzicht.

Tags: diplomering, examen, ijsbereider

Related Posts

keyboard_arrow_up